Det är för tillfället väntetid på grund av stor efterfrågan. Se vår leveranssida för mer information.

Hur du letar efter fästingar på din hund

Fästingar är otrevliga små blodsugare som de flesta tycker är väldigt obehagliga. De gräver ner sitt huvud i huden på varmblodade djur och suger. Dessa äckliga små monster sprider sjukdomar och kan ta lång tid att upptäcka, så det är viktigt att hålla utkik på både dig själv och din hund.


“En
En närbild på en fästing

Fästingar hittas ofta nära gårdar och skogsområden. Det är bäst att undvika att promenera med din hund nära områden du tror har mycket fästingar eftersom de kan sprida väldigt allvarliga, och till och med livshotande, sjukdomar som borrelia. Om du märker att din hund har fått en fästing är det viktigt att du använder en fästingborttagare du köper hos veterinären. Försök inte att bränna bort den eftersom det kan leda till att fästingen släpper ut sitt maginnehåll i hundens blodomlopp. När du tagit bort fästingen, se till att du inte lämnat kvar huvudet i hundens hud och använd sen en mild antiseptisk kräm för att rengöra runt området. Kontakta din veterinär om du märker irritation, smärta eller svullnad, haltande eller förändringar i din hunds beteende eftersom det kan vara tecken på infektion.


“En
En jack russell-valp springer glatt runt i trädgården

Hur du ger din hund fästingbehandling

Fästingmotverkande medel finns oftast i loppbehandling. Applicera medlet på din hunds hud längs med ryggen samt runt halsbandet. Lägg inte på krämen på områden på pälsen som hunden kan komma åt, eftersom hen då kommer slicka bort det innan det hinner göra någon nytta. Fästingmedlet absorberas inte av pälsen, så se till att du kommer åt huden. Gnugga eller smörj inte in medlet eftersom doseringen blir fel.

Din veterinär kommer ge dig rätt dos för din hunds storlek och vikt. De kommer också kunna tala om hur mycket du ska ge varje gång och hur ofta du ska behandla, samt ge dig annan användbar information.

Det finns nu lopp- och fästinghalsband att köpa. De håller 7-8 månader - prata med din veterinär för mer information.

Kommentarer

Det finns inga kommentarer än